Året der gik, 2008
Skrevet af kenneth arndt lønquist d. 01. January 2009 00:01

Så blev 2008 brugt op og 2009 er klar til at blive taget i brug.

Portalen har i 2008 haft et pænt besøgstal, ca. 76.000 er det blevet til, hvilket svare til omkring 6300 om måneden, eller lidt over 200 om dagen.
Desværre er der ikke bragt mere end 89 nyheder på Portalen. Det lave antal nyheder skal ikke ses som der ikke sker noget i Solbjerg, for det gør der. Det lave antal hænger nok mere sammen med, at jeg fik nyt job i slutningen af 2007, og derfor ikke kunne være så opsøgende som de forrige år,

Om jeg har arbejde eller ej, gør ingen forskel på hvad der sker i Solbjerg. Der har været mange arrangementer, gode og dårlige nyheder, om det daglige i Solbjerg, her et lille udsnit af året der nu er gået.

Klik på "Læs mere"


Udvidet nyhedstekst

I starten af 2008, bragte Solbjerg Ungdomsskole Solbjerg i pressen. Filmen Sunhill Vice havde "Verdens præmier" og det gik ikke stille af. "Sunhill Vice ll" er stadig i produktion, men det vides ikke hvornår den får premiere, men det bliver sikkert i 2009.

I Februar mistede Solbjerg, en af byens store støtter. Edward Pedersen gik bort kun 68 år gammel. Edward havde stor betydning for næsten alt der blev startet i Solbjerg. FDF, Solbjerg idrætsforening og ungdomsskolen for at nævne nogle få. Edward samlede også foreningerne i Foreningernes Fællesråd som i dag kendes som Solbjerg Fællesråd. Edward vil altid blive husket i Solbjerg for sit store arbejde for byen.

I foråret startede Østjysk Energi med sidste del af det store Fiber-projekt i Solbjerg. projektet er ikke helt afsluttet, men det forventes at være afsluttet her i løbet af foråret, så alle i Solbjerg for mulighed for højhastigheds internet.

Byens Pædagoger strejkede i foråret. Strejken betød at den årlige Kulturuge i Solbjerg, måttes aflyses, og året før blev den også aflyst på grund af besparelser i Århus Kommune. det bliver spændende om der kommer en kulturuge her i 2008.

Juni blev den måned hvor PMIS's (Pas Mig I Solbjerg) store arbejde bar frugt. Forslaget om børnepasning i pavillioner, som kan flyttes rundt hvor der er behov, blev sendt i de sidste udvalg, hos Århus Kommune. Sagerne blev dog lidt forsinket, men som det kan ses på Kærgårdsvej, er arbejdet startet, og de første unger kan modtages den 16. marts.

Skoleferien kom, og som sædvanlig, blev der afholdt Håndboldskole i Solbjerg. Solbjerg Idrætsforenings Håndbold afdeling, har igennem mange år afviklet Håndboldskole i samarbejde med DHF, Dansk Håndbold Forbund, og i 2008 var der 108 tilmeldte deltagere.

Traditionen tro, kom Cirkus til byen. Cirkus Krone er troligt vendt tilbage til marked pladsen ved Lystenlund i gennem mange år, og 2008 var igen undtagelse. Det familie drevne cirkus kan her i 2009 fejre 70års fødselsdag, så mon ikke alle sejl er sat, til sæsonen 2009, hvor vi må håbe Solbjerg endnu en gang er på turnéplanen.

Flere og flere af Solbjergs foreninger kommer på nettet med en hjemmeside, sidst var i september, hvor Grundejerforeningen Kærgårdsparken & Lystenlund, lukkede op for deres.

I oktober varslede Århus Kommune, at der skal stilles vindmøller af mega størrelse op rundt om Århus. I disse planer indgår Solbjerg som muligt emne til en eller flere af disse møller. Det bliver spændende at følge disse planer her i 2009.

Musical Syd's Minitrup gik på scenen med en "Kanon" forestilling i november. Det var Mathias Flint som havde opdateret den kendte film "GREASE" til en mere nutidig version, men der var ingen tvivl om at det var "Grease" de mange tilskuere så.

Lions Club Solbjerg, afviklede deres "Retrojul" for anden gang. Der var mange som deltog i denne juletræs fest, som vor bedste forældre holdte juletræsfest. Der er meget der taler for at en ny tradition er født, Retrojul kan nok forventes i 2009 også.

2009 er nu startet, og vi kan forhåbentlig se frem til et godt år for Solbjerg.

Med ønsket om et godt nytår
Kenneth Arndt Lønquist