Lang ventetid på erstatningssag
Skrevet af kenneth arndt lønquist d. 20. June 2010 22:06
Sag om skimmelramt hus bliver først afgjort til oktober 2011

Det hele startede i julen 2005, hvor Dagø i Solbjerg. så de første tegn på skimmelsvamp, og det satte en lavine i gang. En lavine, der stadig kører.

Først til oktober næste år kan Annelise og Claus Dagø, vente en afklaring på den erstatningssag, der kører mod selskabet Købstædernes Forsikring.

Man har blandt andet konstateret, at et kloakrørene var revnet, formentlig en skade, der opstod, da huset blev bygget i 1970, samt et gennemtæret fjernvarmerør. Tilsammen er det årsagen til, at hele huset er én stor fugt-bule.

En af landets skimmel-eksperter, Lars Gunnarsen, seniorforsker hos Statens Bygningsforskningsinstitut udtaler: "Det kan være farligt at leve med skimmel, hvis det er markant og meget udbredt i ens hjem", hvilket også er årsagen til at familien ikke har boet i huset siden oktober 2008.

På grund af de mange år med skimmelsvampen i huset lider familien Dagø i dag af kroniske sygdomme. Annelise Dragø har idag nedsat lungefunktion og skal tage medicin resten af sit liv. Hendes mand Claus Dragø har kronisk stoppet næse, og ingen af dem kan tåle at blive udsat for skimmel igen.

Læs mere her