En hurtigt og effektivt hjælp er liv værd
Skrevet af webmaster d. 21. March 2012 11:24

Det kan rede liv at vide præcis hvor den nærmeste hjertestarter findes, når en person får uventet hjertestop.

Hvis en person ringer og melder om et hjertestop, vil operatøren på alarmcentralen med det samme kigge på sin skærm for at se, om der er en hjertestarter i nærheden, der med fordel kan hentes, før ambulancen når frem.

Hjertestarter.dk er en hjemmeside udviklet af TrygFonden smb. Hjertestarter.dk indsamler oplysninger om, hvor der findes hjertestartere i hele Danmark og det er her operatøren på alarmcentralen henter sine oplysninger.

Se hvor hjertestarterne i Solbjerg er placeret.Her i Solbjerg er der opsat hjertestartere forskellige steder, men hvor?

Portalen har lavet et kort der viser hvor hjertestarterne i Solbjerg findes, og i hvilket tidsrum de er tilgængelige. Der er pt. 6 hjeretstartere opsat i Solbjerg. Klik på ikonet for at se kortet.

Med hensyn til tilgængeligheden, halter det lidt. 4 af hjeretestarterne er opsat i daginstitutionerne, og kan kun benyttes i deres åbningstid. Hos lægerne i Solbjerg finder man også en, og igen er den kun tilgængelig i åbningstiden.
Den sidste er opsat i Seniorbos fælleshus i egevangen. Dette er den eneste hjertestarter der er tilgængelig 24/7, dog skal man kontakte en beboer i seniorbo for at få låst op, men de informationer fremgår også af kortet her på Portalen.

I skrivende stund, kan der desværre ikke henvises til den hjertestarter der blev opsat i Solbjerg hallen, da den er blevet stjålet og ikke er blevet erstattet endnu.

Er der opsat flere hjertestartere i Solbjerg, vil vi gerne høre om det. Send os en mail med informationer om adressen, hvilket tidsrum den er tilgængelig og evt. nødvendige kontaktinformkationer.