Grill familiens grillmad rigtigt
Skrevet af webmaster d. 02. May 2012 22:43

Foto: Kenneth LønquistGrill sæsonen 2012 er startet

Så er det den tid på året, hvor vi finder havegrillen frem, og skal til at læse om at det er farligt og kræftfremkaldende at grille.

Fortvivl ikke, Teknologisk Institut har i samarbejde med Weber-Stephen Nordic, Landbrug & Fødevarer og DTU-Fødevareinstituttet, gennemført en undersøgelse, der nu ligger til grund for en pressemeddelelse om, hvordan du undgår de skadelige stoffer fra grillen.
I pressemeddelelsen er følgende råd:

Kotelet eller oksebøf:
■Kan tilberedes ved direkte eller indirekte varme
■Vend kødet hvert 2. minut
■Stop grilning, når kødets kernetemperatur er 65 °C
■Jo tættere kødet er placeret på varmekilden - desto mere opmærksom skal du være på at passe kødet.

Steg:
■Tilbered ved indirekte varme
■Pak stegen ind i stanniol, hvis du ikke benytter indirekte varme
■Grill, indtil kødets kernetemperatur er 65 °C

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Teknologisk Institut her.