Forår i hundeskoven
Skrevet af webmaster d. 17. March 2009 23:20

Foråret er over os, og hundene skal i hundeskoven, men pas på

Foto: Benny ØstergaardVi hundeejere havde kun lige fået armene ned, efter Silkeborg Statsskovdistrikt havde etableret "verdens bedste hundeskov", før vi fik en gave mere, nemlig en lille Agility bane.
Agility banen var et projekt til en eksamensopgave, som skov & naturteknikker elev Kristina udført i Solbjerg Hundeskov. Ideen var rigtig god og banen er selvfølgelig lavet i natur materialer, så den indgår som en naturlig del af skoven.

Rygtet om Solbjerg Hundeskov bredte sig til hele landet.
Hjemmesiden www.hundeskovene.dk havde også hørt om vores skov. I maj måned besøgte hjemmesidens ejer, Kirsten Olsen, hundeskoven, for at bedømme skoven og tage nogle billeder til deres hjemmeside.
Kirsten Olsen har givet skoven en god anbefaling, dog lige med undtagelse ag Agility banen, om den skriver hun:

Klik på "læs Mere" ----->


Udvidet nyhedstekst
Foråret er over os, og hundene skal i hundeskoven, men pas på

Der er opstillet forskellige agilityredskaber, hvor man desværre ikke har undersøgt standarderne for dem, inden de blev lavet. Efter min bedste mening kan flere af forhindringerne gøre mere skade end gavn: Balance bom og vippe er alt for smalle. Der er tværlister på vippen. Overliggerne til springene er massive træstolper, som sikkert ville gøre sig på en springbane for heste, men bestemt ikke gør godt, hvis de falder ned på eller lige bag en hund.
Jeg har undersøgt reglerne for udformningen af de forskellige redskaber, og må give hende ret.

Faren ved Agility banen er blandt andet at flere forhindringer er for smalle, tunge eller på anden måde fejlkonstrueret. Så hold lidt igen med træningen på banen, det ville være en skam hvis din hund bliver bange for forhindringerne, fordi den kommer til skade ved at falde ned.
Jeg har fået fat i noget materiale fra DCH og DGI, som nøje beskriver hvordan forhindringerne bør laves, for at minimere risikoen for din hund kommer til skade.
Materialet er sendt til Solbjerg Fællesråd, som vil formidle materialet til Silkeborg Statsskovdistrikt, for at undersøge muligheden, for at få rettet op på redskaberne. En eventuel forbedring kræver ikke de store ændringer og bør kunne udføres i de samme materialer som de nuværende.

Nyd nu foråret med din hund i Solbjerg Hundeskov, for det er trods alt et dejligt sted.

Her er linket til hjemmesiden www.hundeskovene.dk/, som indeholder beskrivelser af mere end 240 hundeskove i Danmark.
Her er et direkte link til beskrivelsen af Solbjerg Hundeskov